Bağcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 19 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şenlik havasında geçen yıkımda çalan davul zurna eşliğinde halay çekti. Lokman Çağırıcı, "Evet kentsel dönüşümde ciddi anlamda rant var ancak bu rant burada yaşayan hemşehrilerimizin olacak" dedi.

Bağcılar Belediyesi, yerel seçimlerin yapılmasına kısa bir süre kala kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi 23. Sokak’ta bulunan 19 binada toplam 82 dairenin yıkımını gerçekleştirdi. Şenlik havasında geçen yıkımda davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 20'nin üzerinde bölgede yıkım gerçekleştirildiğini ya da protokol sağlandığını anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Halkımızla karşılıklı güven sağlamışız. Birbirimizle iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Bugün bağcılarda halk memnuniyeti yüzde 92.5. Bunun ne kadar sandığa yansır o benim için ikinci planda. Biz bir defa güven tesis etmişiz. Müteahhit arkadaşlardan olmazsa olmaz şartım şu biz bir kere öncelikli olarak halkın tarafındayız. Müteahhitleri vatandaşı mağdur etmemesine dikkat etmeleri gerekiyor. Biz sadece aracı oluyoruz tamamen kendileri anlaşıyor" dedi .

Kentsel dönüşüm kapsamında büyük rantlardan bahsedildiğini hatırlatan Lokman Çağırıcı, "Bu kentsel dönüşümde ciddi anlamda rant var. 100 metrekare daire şu anda burada 100 bin TL. Bu sistem bittiğinde 100 metrekare daire 350 bin TL olacak. Ciddi anlamda rant var ama bu rant burada yaşayan hemşehrilerimizin olacak" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MEYDANI BAĞCILAR'DA OLACAK"

Bağcılar'ı yeniden imar ettiklerini söyleyen Çağırıcı şunları söyledi;

"Halk yeniden aynı bölgede daha iyi şartlarda yaşamaya devam edecek. Herkes tekrar burada daire sahibi olmuştur. Bugün İstanbul'un en büyük meydanı Taksim meydanı. Bağcılar meydanı büyüklüğü 35 bin metrekare. İnşallah 3 yıl sonra 55 bin metrekare ile İstanbul’un en büyü meydanı Bağcılar meydanı olacak. Projemizi böyle hazırladık. 3 yıl sonra Bağcılar Bakırköy İDO 13.5 dakikaya iniyor tramvayıyla"

Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan Durmuş Varlı isimli vatandaş ise, "Kentsel dönüşüm nedeniyle binalarımızı Belediye Başkanımız ile görüştük anlaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum yardımcı oldular. Biz komşular olarak bir araya geldik. Yapılan çalışmalardan memnunuz. İnşallah bundan sonrası daha iyi olacak. 24 üzerinden sözleşme yapık. 18 ayda teslim edeceklerini söylüyorlar" şeklinde konuştu.