Bağcılar’da 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı çatışma sonrası yaşanan gerginliğin ardından polis mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Mahalle sakinleri, silahlı kavganın haraç yüzünden çıktığını öne sürdü.

Bağcılar Yüzyıl Mahallesi 18. Sokak’ta dün akşam saat 22.30 sıralarında iki grup arasında silahlı çatışma çıkmış ve bunun sonucunda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de ağır yaralanmıştı. Hayatını kaybeden 4 kişinin mahalle sakinleri olduğu öğrenilirken, iki grup hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Otopark olarak kullanılan alanda korsan taksicilerin faaliyet gösterdiğini iddia eden bir mahalle sakini, “Vurularak ölmüşler. Çok karışıktı. Kimin ne yaptığını görmek zordu. Bağrışlar ve çığırışlar vardır. Korsak taksicilerin takıldığı bir yerdi” diye konuştu.

Silahlı çatışmada yaralanan otoparkçıyı tanıdığı ifade eden bir başka mahalle sakini ise, “Kendi aralarında kavga ettiklerini ve baskına geldiklerini duydum. Durumu net bilen biri yok. Otoparkçıyı tanıyorum. İsmi Hüseyin’di. 4-5 yıldır burada otoparkçılık yapıyordu” şeklinde konuştu.

Çatışmada hayatını kaybeden gençlerle otoparkçı arasında haraç meselesi yüzünden çatışma çıktığını iddia eden bir vatandaş da, “Bizde arkadaşlardan öğrendik. Burada otoparktan haraç istemişler. Onun için çatışma çıkmış aralarında. Daha fazlasını bilemiyoruz. Bunları duydu” dedi.

Otoparkçı ve oğlunun bıçakla yaralandığını söyleyen bir mahalle sakini is, “Şuan 4 ölü, 2 de yaralı var bildiğim kadarıyla. Otoparkçıların yaralı olduğunu, diğer gençlerinde öldüğünü biliyorum. Otoparka gelen gençlerin bıçaklı olduğunu duydum. Önce otoparkçıyla oğlunu yaralamışlar. Otoparkçıda silahla karşılık vermiş” ifadelerini kullandı.

Olayın yaşandığı dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden vatandaşların yakınları ile karşı tarafın yakınları arasında yaşanan gerginlik nedeniyle olay yerine Çevik Kuvvet ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi. Çevik Kuvvet ekipleri yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı olay yerindeki bekleyişini sürdürüyor.