İstanbul Bahçelievler’de ilçeler arası enerji akımını sağlayan ana trafo merkezinde çıkan yangın söndürüldü. Yangın sebebiyle ilçede bir çok noktaya elektrik verilemedi.
Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’nde bulunan ana trafo merkezinde saat 08.00’de bilinemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İlçeler arası enerji akımını sağlayan trafo merkezinde büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda söndürülürken aynı trafoda geçen yıl yaşanan patlamada 1 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.
Trafonun İstanbul’un büyük bir bölümüne elektrik veren bir merkez olduğunu söyleyen görgü tanığı İsmail Karacadağ, "Daha öncede büyük bir hadise yaşandı. Sabotaj olabileceğini düşünüyorum. Sabah erken saatlerde başladığı söyleniyor. Daha sonra büyük patlamalar oldu" dedi. Başka bir gördü tanığı Samet Dağyolu ise "Gece dört buçukta hafif bir patlama olmuş. Sabah buraya geldiğimde dumanlar çıkıyordu. Ondan sonra itfaiyeler geldi. Herhangi bir yaralı ya da can kaybı yok" diye konuştu.
(İHA)