Ceza davaları sıradan bir dava olmadığı için özellikle de karar aşamasına gelindiğinden dolayı tüm bilgilerinin bulundurulması gerekmektedir. Mevzuata göre görev tanımı yapılmış ceza avukatları bulunmamaktadır. Bu tamamen avukatın çalışma alanı ile alakalı olarak sonradan kendine belirlemiş olduğu bir yöndür. Yani şunu anlamamız gerekir ise ceza davalarından anlayan ve artık uzmanlık alanı içerisine giren Bakırköy Ceza Avukatı tercihi yapmanız daha doğrudur. Mağdur veya suçlu olmanız bir şey değiştirmeyeceği için de suçluların bile kendilerini savunma hakları her zaman verilmiştir.

Ceza ile alakalı olan davalarınızda veya ceza davalarına karışmış olmanızdan dolayı hakkınızda çıkacak olan işlemler neticesinde kendinizi savunabilirsiniz. Ceza ve ağır ceza davaları ülkemizde olduğu kadar tüm dünya genelinde de en ağır cezalarla sonuçlandırılan davalardır. Şöyle dile getirecek olursak adam öldürme, adam yaralama başlı başına ağır cezaları hak ettiği için dava süreçlerinin de çok titizlikle sürdürüldüğünü bilmekteyiz. Söz konusu davalarınız için Bakırköy Ağır Ceza Avukatları tercihlerinizden bir tanesini yaparak dosyanızın takibini isteyebilirsiniz. En basit suçlar bile ceza davalarında 4 yıla kadar hapis istemi ile sonuçlanabilmektedir.

Ceza davaları yeri geldiğinde adam öldürmekle, adam yaralamakla, kasıtlı olarak cana zarar verme, adam zehirleme veya daha farklı nedenlerden dolayı da açılabilmektedir. Ceza mahkemelerinde mağdur olan ve suçlu olan kişi mutlaka kendini savunabilmektedir. Şartlar ne olursa olsun gerek barodan avukat atanması yapılmakta, gerekse de kişi kendi özel avukatını tercih edebilmektedir. Bundan dolayı bazen öyle bir an gelmektedir ki bir olayla alakalı olarak ismini geçmekte ve en ağır ceza ile yargılanmaktasınız. Hayatta her şey olacağı gibi bu tür durumların yaşanması da mümkündür. Adınıza açılan veya sizlerin yapmış olduğu bir suçtan dolayı hakkınızda hapis istemi gibi bir suçlama var ise asla ertelemeden hemen resmi yazışmalarınızı yapmanız önerilir. Aksi taktirde kendinizi ispatlamazsanız tutuklu yargılanmanız dahi istenebilir.