Tutuklu gazeteci ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Aydın Nazilli’deki evinde heyecanlı bekleyiş sürerken, baba Fevzi Balbay hafif yaralandığı trafik kazası geçirdi. Fevzi Balbay yüzü ve kulağından hafif yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, bir şeyi olmadığını ve hastaneye gitmek istemediğini belirten Fevzi Balbay’ın yarasına pansuman yaptı.

Kaza, öğle saatlerinde meydana geldi. İlaç almak için eczaneye gitmek üzere kendisine ait 09 PS 233 plakalı otomobille yola çıkan Fevzi Balbay’ın yönetimindeki araç ile Oktay Sevinçer yönetimindeki 09 R 1156 plakalı otomobil, 85 sokak ile Hürriyet Caddesi’nin kesiştiği yerde çarpıştı. Kazada Fevzi Balbay hafif yaralanarak ayakta tedavi edildi.

'MUSTAFA ÇIKAMAZSA BU HABERE ÜZÜLÜR'

Kaza sonrası bir sigorta acentesinde kaza tutanağı tutulurken, kaza yapan sürücülerden Oktay Sevinçer, Hürriyet Caddesinde ilerlediği sırada ara sokaktan çıktığını iddia ettiği araca çarptığını belirtirken, kaza sonrası çarptığı kişinin Mustafa Balbay’ın babası Fevzi Balbay olduğunu öğrendiğini söyledi.

Öte yandan işlemlerin bitmesinin ardından evine giden baba Fevzi Balbay ise kaza haberinin yapılmamasını isteyerek, “Eğer olurda Mustafa’m çıkamazsa bu habere çok üzülür” dedi. 15-20 gündür fizik tedavi için eczaneye doğru giden yolu kullandığını ifade eden Fevzi Balbay; şunları söyledi: “Hastanenin yakınında bulunan eczaneye giderken yola çıktığımda biranda araba çarptı. Hiç beklemiyordum. Sağlık durumum iyi hatta 112 ekiplerine iyi olduğumu söyleyerek hastaneye gitmek istemedim. Güzel haber beklerken böyle bir olay olduğu için üzüldüm. Ama kimseye bir şey olmaması sevindirdi.”

Kaza haberini alan Balbay’ın akraba ve dostları olay yerine gelerek bilgi aldı. Kullanılamaz hale gelen araçtan eşyalarını alan Fevzi Balbay, akrabalarının aracıyla evine gitti.