Edirne’de, Jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde, 8 kişilik bir minibüsten yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 2’si çocuk olmak üzere toplam 28 kaçak göçmen çıktı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce, Merkez’e bağlı Uzgaç köyünde kontrol amaçlı durdurulan, sürücülüğünü Türk uyruklu E.B.’nin yaptığı 34 FV 2691 plakalı kapalı minibüste, yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Suriye ve Irak uyruklu toplam 28 kaçak göçmen yakalandı.
Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak istediği anlaşılan toplam 28 kaçak göçmen ve araç sürücüsü E.B., işlemlerinin ardından Jandarma ekiplerince, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildiği bildirildi.

JANDARMA’NIN SICAK YÜZÜ
Ülkelerindeki iç savaşlar, ekonomik sebepler ve kaoslardan dolayı Avrupa ülkelerini kurtuluş yolu olarak gören Suriye, Irak, Afganistan, Bengladeş gibi ülkelerden her yıl binlerce kaçak göçmen Türkiye üzerinde yurt dışına kaçmak istiyor. Bulgaristan’a ve Yunanistan’a komşu konumunda bulunan Edirne’de kaçak göçmenlerin birinci tercihi oluyor. Edirne’de, Suriye ve Irak uyruklu 2’si çocuk olmak üzere toplam 28 kaçak göçmen, 8 kişilik bir minibüse 28 kişi binerek umuda yolculuk yapmak istedi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hava sıcaklığının eksileri gösterdiği gecede, soğuktan üşümesinler diye kendi montlarını çıkartarak, kaçak göçmen çocuklara giydirdi. Bir süre montlarla duran çocuklar, ısındıklarını el işareti yaparak Jandarma ekiplerine gösterdi.
(İHA)