GİRESUN (AA) - Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, balıkta bollaşma yaşanması için havaların soğuması gerektiğini söyledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının balıkta azalma meydana getirdiğini belirtti.

Son yılların en verimsiz sezonunu yaşadıklarını ifade eden Kılıç, "Deniz suyunun şu ana kadar soğumaması balık avını olumsuz etkilemektedir. Mevsimlerin değişmesine rağmen deniz suyu olması gerekenden daha sıcak. Deniz suyunun sıcak olması da av sezonunu verimsiz hale getirmektedir. Şu anda büyük teknelerde palamut ve istavrit, küçük teknelerde ise mezgit avlanıyor" dedi.

Kılıç, ekim ayından sonra deniz suyunun da soğumasıyla balık miktarında artış beklediklerini kaydederek, "Şu anda az miktarda avlanan hamsininde havaların soğumasıyla bol miktarda avlanacağı kanaatindeyim. Karadeniz Bölgesi'nde sofraların vazgeçilmesi olan hamside bollaşmanın vatandaşlarında yüzünü güldüreceğini düşünüyorum. İnşallah bu sezon istenileni verecektir" diye konuştu.

Eynesil'de yaklaşık 50 yıldır balık satan Mustafa Türkyılmaz ise bu yıl hamsinin erken çıktığını belirterek, "Hamsinin bu günlerde olmaması ya da çok az olması gerekirken umduğumuzdan fazla hamsi tutuluyor. Genellikle erken çıkan hamsi, erken kayboluyor. İnşallah bu yıl erken kaybolmaz" dedi.