Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, balon kazasında ölenlerin sayısının ikiye çıktığını, yaralı sayısının 23 olduğunu açıkladı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarları ile birlikte balon kazasında yaralanan turistleri kaldırıldıkları hastanelerde ziyaret etti.

Yaralıların durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay’dan bilgi alan Vali Savaş, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kazada daha önce bir olan ölü sayısının ikiye çıktığını söyleyen Vali Savaş, “23 yaralı var. Yaralılardan 4’ü Kayseri’de diğerleri Nevşehir’de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Olay yüksekten düşme kazası olduğu için yaralıların çoğunun elleri ve ayakları kırık. Aralarında birden fazla kırığı olanlar var. Şu an hastane personelleri gerekli müdahaleleri yapıyor. Kazada ölen iki turist de Brezilya uyruklu. Umarım yaralılar kısa zamanda sağlığına kavuşur” dedi.

Vali Savaş ayrıca, kaza ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gelen uzmanların kazanın kesin sebebini araştırdığını bildirdi.