Eskişehir’de bir kişinin kafasına balta vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen zanlının yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

12 Aralık 2013 tarihinde Küçük Sanayi Sitesi’nde çıkan kavga sonucunda bir kişiyi kafasından balta ile yaralayarak ölümüne neden olduğu ileri sürülen zanlı Nazif Y. ile kavgada Nazif Y.’e hakaret ettiği iddia edilen Mustafa K.’ın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada iki sanık ile olayda ölen Hasan Baydurak’ın ve sanık yakınları hazır bulundu.

Kavgada bir kişiyi balta ile yaralayarak, ölümüne neden olduğu iddia edilen Nazif Y.’ ilk duruşmada kendisini savunarak, kavgayı Hasan Baydurak ile Mustafa K’ın başlattığını ileri sürdü. Sanık Nazif, verdiği ifadeye şöyle devam etti:

BALTAYI RASTGELE SALLADIM

“Kavga ettiğim Hasan Baydurak ile Mustafa K.’yi mahalleden tanırım. Olay günü Mustafa ile hayatını kaybeden Hasan ile dükkanıma geldiler. Otomobilin içinde içki içiyorlardı. Bana ‘3 tane bira alıp geliyorsun’ dediler. Ben de içki içmediğimi içene de mani olmadığımı söyledim. Sonra dükkanın içine girdim. Arkamdan Hasan bana küfür etmeye başladı. Ben de bu sırada teyzemin oğlunu aradım. Hasan bana ‘Sen kendini ne sanıyorsun’ dedi. Daha sonra yüzümü tutup bana küfürler etti. Ben de 'Gidin belanızı başkasından bulun, evim ve çocuklarım var' dedim. Bunun üzerine Hasan benim hakkımda Mustafa’ya ‘Burada olmaz arabaya bindirelim’ dedi. Bunun üzerine ben de, sobanın yanında bulunan baltayı alarak rastgele salladım. Hasan’ın kafasına geldi. Daha sonra yanımda bulunan diğer esnaflardan ambulans çağırmalarını istedim. Korkup kaçtım. Olaydan dolayı pişmanım.”

Duruşma’ya katılan, kavga esnasında olay yerinde bulunan Mustafa K. ise, ilk duruşmada şu şekilde ifade verdi:

KIZ MESELESİ YÜZÜNDEN TARTIŞIYORLARDI

“Hasan ile bir husumetim yoktur. Olay günü otomobilin egzozunu yaptırmaya gitmiştik. Usta bize yarım saat sonra gelmemizi söyledi. Daha sonra Hasan otomobili Nazif’in dükkanının önüne sürdü. Biz dükkan önüne gittiğimizde, Nazif’te içeri giriyordu. Hasan’ı görünce durdu. Hasan otomobilden indi. İkisi konuşmaya başladı. Ben de bu sırada otomobilin teybi ile uğraşıyordum. Nazif ile Hasan’ın tartıştığını görünce aşağıya indim. Ben ayırmaya çalıştım. Kavga sırasında ‘O kızı bırakacaksın’ sözü geçti. Kız meselesi yüzünden tartışıyorlardı. Nazif daha sonra hızla dükkanın içine girdi. Baltayı alıp geldikten sonra direk Hasan’ın kafasına vurdu. Daha sonra beni kovalamaya başladı. Ben de kaçtım. Ancak daha sonra beni sırtımdan yaraladı.”

AVUKAT, ALKOL VE UYUŞTURUCU MADDESİNİN ETKİSİNİ SORDU

Sanık Nazif’in avukatı ise, ölen Hasan Baydurak’ın alkollü ve uyuşturucu madde kullandığına dikkat çekerek, ölümünde alkolün ve uyuşturucu maddenin ne kadar etkisinin olduğunun belirlenmesini istedi.

DURUŞMA SONRASI KAVGA

Mahkeme heyeti, savcının mütalaa vermesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu duruşma sonrasında Hasan Baydurak ile sanık Nazif Y.’in yakınları Adliye Sarayı yakınlarından birbirine girdi. Kavgada 3 kişi darp edilmesi sonucun da yaralandı.