Eskişehir’de bir kişiyi balta ile yaralayarak ölümüne sebep olduğu, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen sanığın müebbet hapis cezasıyla çarptırılmasını istendi.

12 Aralık 2013 tarihinde Küçük Sanayi Sitesi’nde çıkan kavga sonucunda bir kişiyi kafasından balta ile yaralayarak ölümüne neden olduğu ileri sürülen zanlı Nazif Y. ile kavgada Nazif Y.’e hakaret ettiği iddia edilen Mustafa K.’ın yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada iki sanık ile olayda ölen Hasan Baydurak’ın ve sanık yakınları hazır bulundu.

Duruşmada mütalaa veren savcı, sanığın ‘Tahrik Altında Kasten Adam Öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı, olayda hakaret suçundan yargılanan Mustafa K.ın ise beraatını talep etti.

Sanık avukatı, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, “Ölen sanığın raporlarına baktığımızda vücudunda 3 ayrı uyuşturucu maddeye rastlandı. Uyuşturucu maddenin ölüme etkisi var mıdır, bunun araştırılması gerekir. Ayrıca, hastanede yapılan ilk müdahalede kafada çatlak görünmemektedir. Daha sonra otopside 29 santimetre çatlak olduğu belirtiliyor. Bu kadar büyük bir çatlak ilk çekilen röntgenlerde bu çatlak nasıl görülmüyor. Bu kadar büyük bir çatlağın görülmemesi mümkün mü?” diyerek yazılı savunma için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma yapması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.