Balyoz davasında aralarında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da bulunduğu 11 sanığın avukatı, Adalet Bakanlığı'na başvurarak "Yazılı emirle kanun yararına bozma" talebinde bulundu.

Balyoz davası kapsamında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın avukatı Hakan Tunçkol, yeniden yargılama talebinin oluşturulan yeni heyet tarafından reddedilmesinin ardından Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı’na yapılan başvuruda, "Yazılı emirle kanun yararına bozma" talebinde bulunuldu.

Avukat Hakan Tunçkol, hazırladığı dilekçeyi Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Bakanlık Bürosu'na sundu. Yerel mahkemenin kararının hukuka aykırı olduğunun açıklandığı dilekçede, “Son TÜBİTAK raporu ile hükme tesir eden ve hükme dayanak yapılan bir delil 5 nolu harddisk şüpheli hale gelmiştir. Ceza muhakemesinin en temel ilkesi 'şüpheden sanık yararlanır'dır. Müvekkillerim kim ve kimlerin ne maksatla hazırladığı belli olmayan dijital listelerde sadece adı geçtiği için ağır bir ceza tatbikine tutulmuştur. Müvekkillerimin bulunduğu konum rütbe ve görevler suçlamayı gerçekleyebilecek düzeyde ve ölçüde olmadığı gibi olası bir darbeye destek verme veya zemin hazırlama gibi bir kastı veya durumu yoktur. Müvekkillerimin beraat edeceği bir davada, hele ki bu kadar ağır cezalar almalarını anlamak mümkün değildir. Bu kadar çok bilirkişi raporu varken, yargılamadan sonra yargılamaya konu deliller hakkında gerçek olmadığına dair birçok bilirkişi raporu ve şüphe varken yargılamanın yenilenmesi kaçınılmazdır. Hukukun temel ilkelerine aykırı olan bu kararın yazılı emir yolu ile bozulması için gereğinin yapılmasını saygı ile bilgilerinize arz ederiz" ifadelerine yer verildi.