Balyoz davasında yeniden yargılama talebinin reddedilmesine yapılan itiraz sonrası oluşturulan yeni heyet de talepleri oy birliğiyle reddetti.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 5 no’lu harddisk raporu üzerine Balyoz davası sanıkları yeniden yargılanma talebiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuş ve talepleri reddedilmişti. Ret kararı sonrası sanık avukatlarından Hakan Tunçkol, “Ret kararında imzası olan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in yargılama ve hüküm sürecinde yer aldığı’’ gerekçesiyle itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren üst mahkeme, verilen ret kararının kaldırılmasına karar vererek, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'yeniden yargılama talepleriyle ilgili' yeni bir karar vermesi için farklı 3 hakimi görevlendirmişti.

Yeniden yargılanma talebini değerlendirmek üzere oluşturulan yeni heyette, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Nalan Can ve İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Abdullah Öztürk yer aldı. Yeniden yargılama talebini bu heyet tarafından değerlendirildi.

Heyet tarafından mütalaası sorulan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeni duruşma savcısı Naci Kanık yeniden yargılamanın reddedilmesi yönünde görüş bildirdi. Savcı mütalaasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların yeniden yargılama talebini oy birliği ile reddetti. Kararda, gerekçe olarak yeniden yargılama için yeni bir delil bulunmadığı açıklandı. Yeniden yargılanma talebine gerekçe olarak gösterilen 5 no’lu hard disk ile ilgili ise mahkeme heyeti rapordaki bilgilerin daha önceki raporlarla aynı olduğu ve raporun mahkeme tarafından karar verilirken tartışılıp, görüşüldüğü ifade edildi.