Balyoz Davası'nda aralarında emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da bulunduğu 11 sanığın avukatı olan Hakan Tunçkol, yeniden yargılanma talebinin mahkeme tarafından reddedilmesine itirazda bulundu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi veren avukat Hakan Tunçkol yeniden yargılanma talebinin reddedilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Balyoz davası hükmünde imzası olan Ömer Diken’in talebi reddeden heyette olmamasının doğru olduğunu dilekçede vurgulayan avukat Tunçkol, “Ancak Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik olmamalıydı. Zira bu iki hakim daha evvel aynı konuda aynı fiil ve dosyada hükme katılmışlardır. Söz konusu karar CMK'nın 23. maddesi gereği hukuka aykırı olduğundan geri alınmasını, yeni kurulan bir heyetle mahkumiyet kararının kaldırılarak, müvekkillerimin tahliyelerine ve yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini talep ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Balyoz Davası'nın yeniden görülmesi için aralarında Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 206 sanık İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunmuştu. Yeniden yargılanma talebini oybirliğiyle reddeden mahkeme heyetinde, Aytekin Özanlı başkan olarak, Savaş Çelik ve Abdullah Öztürk ise üye hakim olarak yer aldı.