Adana'da, sarhoş halde silahla bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra 63 bin 750 lira alıp özel halk otobüsüyle kaçan soyguncunun şaka yaptığını zanneden banka görevlilerinin, polise olayı geç bildirdiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, 11 Kasım günü merkez Sarıçam ilçesine bağlı Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde Kozan Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Bir bankanın şubesine saat 16.45 sıralarında gelen ve alkollü olduğu belirtilen bir kişi, özel güvenlik görevlisini başına silah dayayıp etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını da alan soyguncu yanında getirdiği poşete 63 bin 750 TL alarak bankadan çıktı. Maskeli olan soyguncu bankanın karşısına geçerek burada Balcalı-Buruk hattında sefer yapan halk otobüsüne binerek olay yerinden uzaklaştı. Bu arada bankada bulunan görevliler alkollü olan zanlının kendilerine şaka yaptığını zannetti. Bu nedenle kimse uyarı düğmesine basmayarak bir süre de polise haber vermedi. Daha sonra soyulduklarını anlayan banka görevlileri, polise haber verdi.

Olay yerine 3 dakikada gelen polis hemen araştırma başlattı. Soyguncunun özel halk otobüsüne bindiğini tespit eden ve otobüsü PTT evlerinde durduran ekipler, yapılan aramada yolcunun 5 dakika önce indiğini tespit etti. Ancak yapılan aramalara rağmen soyguncu bulunamadı.

Polis şimdi güvenlik kamerasından eşkali belirlenen zanlıyı arıyor.