Bağcılar'da bankadan para çeken kişileri takip ederek, soyan Gürcü hırsızlık şebekesi çökertildi. Zanlıların ilginç soygun yöntemi, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Bağcılar'da, bankadan para çeken mağdurları takip ettikten sonra, paralarını çalan Gürcistan uyruklu Zurab A., Avtandıl B., Mikheil D ve Manuchari D. yakalandı. Bağcılar, Güneşli'de özel bir bankadan para çeken tekstilci Ahmet Y.'yi şüphelilerden iki kişi takibe aldı. Ahmet Y.'nin aracının lastiğini kesen zanlılar, planlarını uygulamaya koydu. Çektiği paralarla bankadan çıkan Ahmet Y. otomobiline binerek lastiğin patlatıldığından habersiz şekilde ilerlemeye başladı. Bir süre sonra aracın lastiğinin havasının indiğini fark eden Ahmet Y, yol kenarında durdu. O esnada kiraladıkları araçla, iş adamını takip eden şüpheliler, Ahmet Y.'nin yanına yanaştı. Ahmet Y. araç lastiği ile uğraşırken otomobilin arka koltuğundaki 183 bin 750 liranın bulunduğu çantayı çalan zanlılar kaçarak uzaklaştı. .

Şüphelilerin aynı yöntemle gerçekleştirdikleri, diğer hırsızlık olayı ise yine Bağcılar'da yaşandı. Bankadan para çeken Ömer Faruk K.'yı takibe alan zanlılar, işadamının 175 bin eurosunu aracından çalarak kayıplara karıştı.

Aynı yöntemle daha önce de hırsızlık gerçekleştirdiği tespit edilen zanlılar, bir başka hırsızlık olayı için banka şubesinde kurban ararken, güvenlik görevlilerinin dikkati sonucu yakalandılar. Esenler'de bir banka şubesine gelen zanlı Mikheil D., tanınmamak için taktığı peruk ve gözlükle hırsızlık için kurban ararken güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. Polisi arayan banka çalışanları, şüpheli tavırları olan zanlıyı ihbar etti. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Mikheil D.'yi gözaltına aldı. Zanlının ifadesi doğrultusunda Zurab A., Avtandıl B. ve Manuchari D. de gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin üzerinden hırsızlık için kullandıkları peruk, gözlük, lastiği delmede kullandıkları delici aleti, çok sayıda telefon, bıçak, ve eldiven ele geçirildi.

Gürcistan uyruklu hırsızların, işadamlarının paralarını çalma anı, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.