Adana’da evinde kaldığı engelli adamın başını banyo musluğuna vurup, lifle boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, ona yardım ettiği ileri sürülen maktulün eşi hakkında ise 'kasten öldürme yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Olay, 8 Nisan 2013’de merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, E.D (43) ve E.D (54) çifti yaklaşık 10 yıl önce tatil için gittikleri Yumurtalık ilçesinde çay bahçesi işleten bekar M.V (28) ile tanıştı. Ardından çay bahçesinin yanına hediyelik eşya standı kurarak ortak iş yapmaya başlayan E.D ile M.V, yaz sezonu bitince de hediyelik eşya satışına Adana'daki pazarlarda devam etti. M.V, Adana'da iş yaparken E.D ve E.D’nin evinde kalmaya başladı. E.D, M.V'yi iş çevresinde 'Kocam', ev komşularına ise 'Yeğenim' diye tanıttı.

M.V ile E.D arasında evde sigara içme yüzünden sürekli tartışma yaşanmaya başladı. Olay günü E.D’nin evden ayrılmasının ardından banyoya giren E.D, dengesini kaybedip düştü. E.D, M.V'ye seslenerek kendisine yardımcı olmasını istedi. Banyoya gelen M.V, sigara yüzünden sürekli tartıştığı E.D'nin önce kafasını musluğa vurdu, ardından da lifle boğarak öldürdü.

Olayın ardından eve gelen E.D, eşinin banyoda cansız yattığını görünce polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan M.V, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. M.V, ifadesinde “Evde sigara içtiğim için bana küfretti. Bir anda şuurumu kaybettim. Tek başıma öldürdüm. Ayrıca eşi E.D ile duygusal veya cinsel ilişkimiz olmadı” dedi.

İfadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan E.D ise “M.V ile pazarlarda takı satıyoruz. Birkaç kez de cinsel ilişkimiz oldu. Ancak ilişkimiz duygusal boyutta değildi” diye konuştu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheli M.V hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, M.V'ye yardım ettiği ileri sürülen E.D hakkında ise 'kasten öldürme yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.