Samsun'da bir barda çıkan silahlı kavgada bir kişiyi kafasından vurarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan şahıs ile tutuksuz olan kardeşi ve kardeşinin eşinin yargılanmasına başlandı.

Olay, Atakum ilçesindeki bir barda yaklaşık 6 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yanında bayan olmadığı için bara alınmayan 49 yaşındaki Ş.Ç., çıkan tartışmada silahla ateş açarak barın içinde bar sahibinin kardeşi Ş.Ç.'yi kafasından vurarak ağır yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan Ş.Ç. ile olay sırasında yanında olan kardeşi E.Ç.(47) ve eşi S.Ç.'nin yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ş.Ç. tutuksuz yargılanan E.Ç. ve S.Ç., kendilerini savundular. "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan tutuklu sanık S.Ç., olay akşamı bara alınmadığı gerekçesiyle çıkan tartışmada saldırıya uğrayınca silahını ateşlediğini ileri sürdü. Olayda kafasından vurularak ölümden dönen Ş.Ç., sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Bar sahibi B.Ç. ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bara gelen tutuklu sanık S.Ç., içeri girmek istedi. Yanında bayan olmadığı için damsız içeri alınamayacağını söyleyen kapı görevlileri ile de tartıştı. Hatta pantolonunun fermuarı bile açıktı. İçeride kardeşinin eşinin olduğunu söyledi. Kendisine telefon açıp dışarı çağırmasını, o zaman birlikte içeri girebilecekleri söylendi. Ancak, tartışma büyüyünce otomobilinden silahı alıp geldi ve ateş açtı. Olayda kardeşimi kafasından vurarak ağır yaraladı. Ortalığı savaş alanına çevirdi. Benim 200 şahidim var. Şikayetçiyim ve cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.