Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Kasım ayındaki Trabzon ziyaretinde evinin penceresinden konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl 23 Kasım 2013 tarihinde havalimanından konaklayacağı otele gittiği sırada konvoyu Cumhuriyet Caddesi’nden geçerken evinin penceresinden konvoya yumurta attığı iddiasıyla Trabzon Bedri Rahmi Eyüboğlu Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni S.E.E. (42) gözaltına alınmış ve daha sonra hakkında ‘Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Trabzon 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın duruşmasında sanık öğretmen ve avukatı Arda Ciray hazır bulunurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı ise katılmadı.

Duruşmada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen öğretmen S.E.E., “Olay günü evin mutfağında oturuyorduk. Bir gürültü duyunca balkona çıktım. Balkona çıktığımda Başbakanlık koruması olan polis memuru beni işaret etti. Ben kesinlikle Başbakan’a hakaret etmedim ve kesinlikle yumurta atmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Tanıklar ise öğretmen S.E.E.’nin evinin balkondan Başbakan’a hakaret ettiğini savunurken, duruşma mahkeme başkanı tarafından eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.