Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından, Mısır halkına destek eylemleri Ankara’da da devam ediyor. İsrail Konutu önünde toplanan bir grup, maketten yapılan Demokrasi Tankı ile Mısır Büyükelçiliği’ne yürüdü.

Memur-Sen, İHH Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği ve Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır’da yaşanan askeri darbe sonrası Mısır halkına destek vermek için eylem yaptı. İsrail Konutu önünde toplanan grup, “Defol Sisi, diren Mursi”, “Mısır direniyor dünya susuyor” sloganları attı. Eylemciler, ABD tarafından üretilen ve dünyaya yayılan savaş tanklarını ve Mısır’da darbe sırasında yürütülen tankları protesto amaçlı maketten yaptıkları ‘Demokrasi Tankı’nı Mısır Büyükelçiliği’ne yürüttü.

Büyükelçilik önünde Memur-Sen adına basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, darbeyi kınamak ve demokrasi için mücadele eden Mısır halkına destek için bir araya geldiklerini söyledi. “Selam olsun Adeviye Meydanı’na, selam olsun darbeciler tarafından namaz kılarken şehadete eren 84 kardeşimize” diyen Memiş, “Kendi elleriyle kazandıkları demokrasilerinin ellerinden alınmasını, seçtikleri Cumhurbaşkanlarının darbeyle uzaklaştırılmasını kabullenemeyen demokrasi sevdalısı Mısır halkı, şanlı bir direniş başlattı. Demokrasi sevdalılarının sesi arşa yükseldi” ifadesini kullandı.

Eylem, olaysız sona erdi.