Başkent’te belediyeye ait bir kamyonun çöp topladığı sırada meydana gelen patlamada 2 temizlik işçisi yaralandı.

Olay gece saatlerinde Yenimahalle İlçesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hakan Aydoğdu kontrolündeki Yenimahalle Belediyesi’ne ait çöp kamyonu, Öztürkkent Sitesi önündeki konteynerden çöpleri aldıktan kısa bir süre sonra patlama meydana geldi. Patlamada, Önder Göksu ve Savaş Baş isimli temizlik işçileri yüzlerinden yaralandı. Göksu ve Baş, arkadaşlarının yardımıyla Yenimahalle Onkoloji Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Patlama sonucu, çöp kamyonunda büyük çaplı maddi hasar meydana gelirken, Hasan Zararsız’a ait 06 AB 954 plakalı otomobilin de camları kırıldı.

Patlamayı duyan vatandaşlar, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çöp kamyonundaki yangın söndürdü. Polis ekipleri, olay yerine emniyet şeridi çekip, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bomba imha uzmanları, olay yerinde başka patlayıcı maddeler aradı.

Çöp Kamyonunun sürücüsü Hakan Aydoğdu, olay yerindeki kameralara patlama anını anlattı. Araç içerisinde otururken, büyük bir alev topu gördüğünü belirten Aydoğdu, “Yukarı taraftan aşağı doğru çöp konteynerlerini toplamaya başladık. Arkadaşlar, tam Öztürkler Sitesi’nin önündeki konteyneri boşaltırken aynadan bir ateş topu gördüm. Arkadaşları çektim oradan. Sonra büyük bir patlama meydana geldi. Aracın arka tarafı parçalandı. Başka bir araca da zarar verdi.” Diye konuştu.

Patlamanın etkisiyle camları kırılan aracın sahibi Hasan Zararsız ise, patlama sesini yıldırım zannettiğini söyledi. Patlama anında evde olduğunu belirten Zararsız, aracını olay yerinden çektikten sonra birkaç defa daha patlama olduğunu dile getirdi.

Patlamanın çöp konteynırına bırakılan bir bomba nedeniyle meydana geldiği ihtimali üzerinde durulurken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.