Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin düzenlediği hava destekli şafak operasyonunda 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda yaklaşık 60 kilogram çeşitli türlerde uyuşturucu, tüfek ve döner bıçakları ele geçirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 200 polis, sabah 05.00 sıralarında Altındağ Hıdırlık Mahallesi’nde önceden belirlenen adreslere operasyon gerçekleştirdi. Narkotik Şube ile Kaçakçılık ve Organize Şube’nin ortaklaşa düzenlediği operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Yunus Ekipleri destek verdi. Mahalleyi ablukaya alan ekipler, bölgede kuş uçurtmazken; bir polis helikopteri de havadan destek sağladı. Polis ekipleri, çok sayıda evde arama yaptı. Narkotik dedektör köpeği de evlerde uyuşturucu araması yaptı.

Düzenlenen operasyonda, çeşitli suçlardan arandığı öğrenilen 20’den fazla kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Yapılan aramalarda ise tüfek, döner bıçakları ile ecstasy hap, eroin ve esrarın bulunduğu 60 kilogram civarında uyuşturucu madde ele geçirildi.

Öte yandan, düzenlenen operasyonun Başkentteki bar baskınlarının faili olan Arif Ö.’ye ait çiftliğe gerçekleştirilen operasyonun devamı olduğu öğrenildi. Ankara polisinin gerçekleştirdiği operasyonda bin 42 kilogram uyuşturucu ele geçirilmişti.