Ankara İl Jandarma komutanlığı ekipleri, iki ayrı hırsızlık olayıyla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenimahalle ilçesinde bir işyerinde oksijen kaynağı ile açılarak gerçekleştirilen kasa soygunun ardından bölgede çalışma başlattı. Jandarma ekipleri, hurdacı gibi davranan sivil ekipler ile bölgede çalışma yapmaların yanı sıra İvedik Hurdacılar Sanayi Sitesi'ndeki tüm MOBESE kameralarını inceleyip zanlının kimliğini tespit etti.

Ankara Cumhuriyet Savcısının talimatının ardından düzenlenen operasyonda İvedik Hurdacılar Sanayi sitesindeki bir iş yerine girip çelik kasayı açmaya çalışan 40 yaşındaki Y.Ş.'yi suçüstü yakaladı.

Y.Ş'nin üstünde yapılan aramada, yakalanmadan önce girdiği başka bir iş yerinden çaldığı paralar bulundu.

Jandarma tarafından sorgulanan zanlının, birçok ilde sanayi sitelerindeki iş yerlerine girip oksijen kaynağı ile açtığı çelik kasaları çaldığı belirlendi. Zanlının 2 ay önce geldiği Ankara'da, 6 iş yerinden hırsızlık yaptığı ortaya çıkarıldı. Zanlı, sorgusunun tamamlanmasın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

GÜMÜŞ HIRSIZLARI YAKALANDI

Öte yandan Jandarma ekipleri Ankara'da gümüş ticareti yapan bir şirkete ait araçtan, 80 kilo gümüş ile 20 bin lira çaldıkları iddiasıyla 2 şüpheliyi Kayseri'de yakalandı.

Alınan bilgiye göre, gümüş takı üretip farklı illerde satan iş adamı H.K'ya ait otomobil, Ankara-Konya yolunun Yağlı Mevkisinde, bir restoranın önünde soyuldu. İşçileriyle birlikte yemek yiyen H.K'nın aracına giren zanlılar, 80 kilo gümüş ile 20 bin lira ve bir dizüstü bilgisayarı çalarak H.K'nın şikayeti üzerine çalışa başlatan Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin Kayseri'de olduğunu tespit etti. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kayseri'deki bir iş yerine operasyon düzenleyen ekipler, B.S.A. (42) ve P.T'yi (32) gözaltına aldı. İş yerinde yapılan aramada H.K'ya ait gümüş takılara ulaşıldı.

Zanlılar sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.