Bu koşullardan kendine uygun olanını seçmek ve ev sahibi olmak ya da varsa bile yeni bir ev alarak yatırım yapmak isteyen kişiler belli bir miktar peşinat biriktirerek ev kredisine girip yeni bir ev sahibi olabilirler.

Ev peşinatı alınacak evin toplam maliyetinin %20'si olmaktadır. Doğal olarak 200 bin liralık bir ev almayı düşünüyorsanız 40 bin lira biriktirmiş olmalısınız. Üzerine eklemeniz gereken miktarı ise banka aracılığı ile alacağınız evi krediyi ödeyememeniz dahilinde ipotek ettirerek alabilirsiniz. Yeni bir ev almanın ve ya ikinci bir ev almanın en güzel yanı ise evi yatırım yapmak için alıyor iseniz neredeyse bir kısmını bedavaya alıyor olmanızdır.

Eğer evinizi kiraya vermeyi düşünüyor iseniz ki bu çok iyi bir tercih olacaktır, ödeyeceğiniz kredi miktarının bir kısmını belki de tamamını kiracınıza ödetebilirsiniz. Yani kiracınız size kira bedelini öderken sizde o para ile kredinizi ödeyebilir ve yoktan var edebilirsiniz. Bu durum ev sahibi olan kişi için çok iyi olsa da kiracılar için içler acısı görünebilir. O yüzden para biriktirerek bir ev alma riskine girmek çok kısa bir süre içinde aybaşı gelip havaya atılan para gibi görünen kira bedeli ödemekten çok daha karlı bir yatırım olmaktadır.

Eğer faizsiz taksitle ev almak istiyorsanız birçok inşaat şirketinin yaptığı kampanyalardan ya da size belli bir miktar para biriktirmenizi sağlayan ardından size biriktirdiğiniz paranın iki katını verip kalan yarısını uygun taksitlere bölerek faizsiz şekilde sizden geri alan yatırım şirketleri de bulunmaktadır. Ev almanın yolları arasında bankalar ya da riskli yükümlülükler arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız bu şekilde birkaç sene para biriktirip, o şirketin paranızı değerlendirmesine izin verip, zamanı geldiğinde iki katını aldıktan sonra fazladan aldığınız kısmı faizsiz olarak ödeyerek iki tarafın da kazanacağı farklı bir ev alma yöntemi de seçebilirsiniz.