Başkent’te bir hafta önce bir bankanın önünü bırakılan ve içi valizlerle dolu otomobil, paniğe neden oldu.
Başbakanlık Merkez binasının ve çok sayıda kamu binasının yakınında bulunan Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin önünde uzun süredir park halinde duran, içi valiz dolu otomobil Ankara polisini alarma geçirdi.
İddiaya göre, bir hafta önce bankanın önünde bırakılan 06 ASH 90 plakalı içi çanta ve valizlerle dolu otomobil, vatandaşlar tarafından fark edildi. Otomobilden şüphelenen vatandaşlar, polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, olası bir duruma karşı çevre emniyetini alarak Meşrutiyet Caddesi’ni tek şeride indirip, yaya trafiğine kapatarak bomba imha uzmanlarına haber verdi. Bomba imha uzmanları otomobilin yanına gelerek Raja isimli bomba dedektör köpeği ile uzun süre bomba araması yaptı. Bomba imha ekipleri, otomobilin kapılarının kilitli olmadığını fark etti. Çevredeki vatandaşların meraklı bakışları altında otomobilin içinde bulunan çanta ve valizler dışarıya çıkarılarak Raja dedektör köpeği ile tekrar kontrolden geçirildi. Çanta ve valizlerin açıldığında içerisinde elbiselerin olduğu anlaşılmasıyla birlikte ekipler rahat bir nefes aldı.
Ekipler, çekici tarafından bankanın önünden kaldırılan otomobilin kime ait olduğunun tespiti konusunda soruşturma başlattı.
(İHA)