Başkent’te bir ticari taksi henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Alevlerin içinde mahsur kalan sürücüyü, yoldan geçen başka bir sürücü kurtardı.

Olay, sabah saatlerinde Kurtuluş Parkı yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İbrahim Kara’nın kullandığı 06 T 1596 plakalı ticari taksi, Celal Bayar Bulvarı üzerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yanmaya başladı. Kısa sürede alevler içinde kalan sürücü, aracını durdurdu. Panik içerisinde ticari taksinin kapısını açmayı başaramayan Kara’yı, yoldan geçen başka bir sürücü kurtardı. Kara’nın vücudunun bazı bölgelerinde yanıklar meydana geldiği görüldü.

Çevredeki vatandaşlar, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok yakın mesafede olan itfaiye merkezinden çıkan itfaiye ekipleri, kısa sürede yanan aracı söndürdü. Sağlık ekipleri tarafından, ilk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücü İbrahim Kara, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bir görgü tanığı, yanan ticari taksinin 200 metre gerideki akaryakıt istasyonundan gaz aldıktan kısa bir süre sonra patlama sesi duyduğunu söyledi. Yanan ticari taksi içerisinde mahsur kalan Kara’nın, yoldan geçen başka bir sürücü tarafından çıkarıldığını belirten görgü tanığı, olay yerine gelen itfaiye erlerinin aracı kısa sürede söndürdüğünü ifade etti.

Polis ve itfaiye ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.