İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyede 2 kişinin hayatı kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcılık failin silahla adliyeye girişi söz konusu olmayıp her hangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamıştır dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından “Basın Duyurusu” adı ile yapılan açıklamada “İstanbul Adalet Sarayı vatandaş ana girişi olan C kapsının çıkışında bugün meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybetmesi ve bir kişinin yaralanması ile sonuçlanan üzücü olaya ilişkin olarak bazı basın organlarının internet sitelerinde verilen haberler karşısında aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur” denildi.

Açıklamada “Yukarıda da ifade olunduğu üzere; Menfur olay Adalet Sarayının (C) kapısının girişinde ve güvenlik araması yapılan bölümün önünde meydana gelmiş olup olayın faili beklemekte olduğu çıkış kapısı önünden doğrudan Adalet Sarayından çıkmakta olan maktullere ateş etmiştir” denildi.

Dolayısıyla ortada failin Adalet Sarayına silahla girişi gibi bir durum söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada “Dışarıda bekleyen failin maktulleri görmesi ile dışarıdan ateş etmeye başlayarak henüz adalet sarayı dışına çıkmakta olan maktulleri vurması sonucu meydana gelmiş olup Cumhuriyet başsavcılığımızca yapılan tespitte olay hakkında herhangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamıştır. Olayın faili yakalanmış olup gerekli soruşturmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verildi..