Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, dün fırtınada batarak bir kişinin ölümüne bir kişinin de kayıp olmasına neden olan tekne ile ilgili tekne kaptanı A.T., teknede çalışan S.K. ve A.K. ile tekne sahibi H.K.’nin gözaltına alındığını duyurdu.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Dün saat 11.00 sıralarında 3 mürettebat ve 83 yolcu olmak üzere toplam 86 kişi ile Kaleiçi yat limanından yemekli tur için ayrılan tekne aynı gün saat 16.50 sıralarında Konyaaltı açıklarında yat limanından yaklaşık 2 kilometre açıkta alabora olmuş olup, kurtarma çalışmaları sonucu 84 kişi kurtarılmıştır. Kurtarılan 84 kişiden 76’sının ifadeleri alınmış olup, 8 kişinin ifadesinin alınma işlemleri Muratpaşa Emniyet Müdürlüğü’nde devam etmektedir” denildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Açıklamanın devamında ise, “Tekne bulunduğu yerde yaklaşık 45 metrelik derinliğe batmış durumdadır. Tekne kaptanı A.T., teknede çalışan S.K. ve A.K. ile tekne sahibi H.K. isimli toplam 4 şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen talimat üzerine gözaltına alınmışlardır. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.
(İHA)