Samsun’da 9 aylık kocasını bıçaklayarak öldürdükten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemedeki bayan hakim tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 26 yaşındaki kadın, savcının itirazı üzerine bu kez çıkarıldığı erkek hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde geçen cuma akşamı meydana geldi. Nehir Tepe (26), 9 ay önce evlendiği ve çıkan tartışma sonucu kendisini darp eden kocası Ramazan Tepe’yi (41) bıçakla yaraladı. Ramazan Tepe, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polisi arayarak olayı ihbar eden üniversite öğrencisi Nehir Tepe, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cumartesi günü Samsun Adliyesi'ne çıkarılan Nehir Tepe, savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren genç kadın, "eşinin kendisini darp ettiğini, silah çekerek tehdit ettiğini ve kendisini korumak için eline aldığı bıçağını üzerine gelince yaralandığını" söyledi. Ağır ceza mahkemesi üyesi olan ve nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde görev alan bayan hakim, Nehir Tepe'yi "nefsi müdafaada bulunduğu" gerekçesi ile adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Ancak, soruşturmayı yürüten savcı, bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu ve Nehir Tepe'nin tutuklanmasını talep etti. Dosyayı inceleyen nöbetçi olan 5. Asliye Ceza Mahkemesi Nehir Tepe hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttı. Nehir Tepe, dün İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki annesine ait evde yeniden gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Nehir Tepe, Aranan Şahıslar Bürosu ekiplerine teslim edildi. Nehir Tepe, bugün yeniden Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde erkek hakime ifade veren Nehir Tepe, "Olayla ilgili sulh ceza mahkemesinde, savcıda ve poliste ifade verdim. O ifadelerim doğrudur. Ekleyecek bir husus yoktur" dedi.

Nehir Tepe'nin avukatı Hakan Ecevit Gürünlü ise, "Eski savunmalarımızı tekrar ederiz. Sulh ceza mahkemesi tarafından verilen kararın yerinde olduğu kanaatindeyiz. Dosyada meşru müdafaa durumu gerçekleşmiştir. Şüpheden sanık yararlanır. Şüpheli hakkında sulh ceza mahkemesinde adli kontrol kararı verilmiştir. Şüpheli kaçmamıştır. Polise de biz evde olduğunu söyledik. Bu nedenle sulh ceza mahkemesinin kararı yerindedir. Öncelikle şüphelinin tahliyesini talep ediyoruz. Aksi halde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakim, şüpheliye isnat edilen suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi varlığı gösteren olguların bulunması, mevcut delil durumu, atılı suçun kanunda öngörülen yaptırımı, CMK'nın 100/3 maddesindeki belirtilen katalog suçlardan oluşu, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olmasını nazara alarak CMK'nın 100/3-a-8 maddesi uyarınca Nehir Tepe'nin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan Nehir Tepe, Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.