Taksim Gezi Parkı'nda yapılan düzenleme çalışmalarını protesto eden eylemciler iş makinelerinin üzerine çıktı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de bir iş makinesinin önüne geçerek çalışmaları engellemek istedi. Makinelerin çalışmasını engellemek isteyen protestoculara polis bir kez daha müdahale etti.

Taksim’de sabah gerçekleşen polis müdahalesinin ardından tekrar toplanan göstericiler, iş makinelerini engellemeye çalıştı. Ağaçlara tutunan ve iş makinelerinin üzerine çıkan göstericilere polis tekrar biber gazı ile müdahale etti. Polis göstericileri iş makinesinden indirdi. Yaşanan olaylar sırasında bazı göstericilerin polise taş attığı görüldü. Polisin kullandığı biber gazından bir zabıta da etkilenerek rahatsızlandı. Yaşanan arbedede bir kameraraman da zabtıa ekipleri tarafından darp edildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İŞ MAKİNESİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, Taksim’de nöbet tutan gruba destek vermek için çalışmaların olduğu alana geldi. Grup üyeleri, Önder’in gelişi ile bir kez daha iş makinelerinin önünü kesmek istedi. Polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada Sırrı Süreyya Önder de bir iş makinesinin önüne geçerek çalışmasını engelledi. Önder, “Bu ağaçlar kaç yılda yetişiyor biliyor musunuz siz. Bu ağaçları yıktırmayacağız” diyerek tepki gösterdi.