Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'ın iş adamı ve geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkan adayı olan Doğan Tugay'a katıldıkları bir cenaze töreninde omuz attığı iddia edildi. Her iki taraf birbirlerinden şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve iş adamı Doğan Tugay turizmci Ahmet Erkal'ın cenazesine katıldı. Acar ve Tugay daha sonra cenazenin defni için mezarlığa geçti. İş adamı Doğan Tugay, Belediye Başkanı Ali Acar'ın yanından geçerken selam verdi. Başkan Acar'ın tepki vermemesi üzerine Tugay Acar'a "Allah'ın selamını verdik neden almıyorsun" dedi. Bunun üzerine Doğan Tugay Başkan Acar'ın yanından geçerken Acar Tugay'a omuz attı. Olayı gören Tugay'ın korumaları Başkan Acar'a müdahale ederken Acar yere düştü. Olaya Belediye Başkanı Acar'ın korumaları da girince arbede büyüdü. Araya giren polis ve vatandaşlar olayın daha da büyümesini engelledi. Daha sonra her iki tarafta birbirlerinden şikayetçi oldular. Taraflar Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadeleri alındı.

Olayla ilgili konuşan Doğan Tugay, “Ahmet’in cenazesinde Ali Acar ile karşılaştık. Yan yana gelince ben ona ‘Merhaba Ali’ dedim. Yüzüme baktı, tek bir kelime söylemeden omzuma vurarak geçti. Bunun üzerine ben de ona ‘Allah'ın selamını verdik neden almıyorsun’ diyerek oradan ilerledim. Aramızda itişme kakışma olmadı. Birden bire insanların yere düştüğünü gördüm. İçlerinde Ali de vardı. Zaten kargaşa 10-15 saniye sürdü. Sonradan bizim çocuklardan öğrendiğime göre ben Ali’yi 3-4 metre kadar geçtikten sonra Ali elini beline atmış. Böyle olunca da itişme kakışma yaşanmış. Bizim Atilla yerde sırtından iki darbe almış” dedi.