Çeşitli illerden sahte kimliklerle kiraladıkları yaklaşık 500 aracı Suriye’ye geçirerek IŞİD’e sattığı iddia edilerek sahte kimlikli yakalandıktan sonra kaçan şüpheli, Adana Emniyeti’nin kurduğu özel ekip tarafından yakalandı. Şüpheli, "Ben Aleviyim, IŞİD’e araç satmam" dedi.
Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre oto kiralama firması sahibi, daha önce kendisinden oto kiralayıp bir daha getirmediğini ileri sürdüğü Hasan Said Y.’yi gördü. Bunun üzerine oto kiralamacı arkadaşlarını da çağırdı. Otogara gelen şahıslar, şahsı linç etmek isterken polis olaya müdahale edip şüpheliyi gözaltına aldı. Şahsın üzerinden sahte kimlik ve ruhsatsız silah çıktı. Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürülen zanlı buradan parmak izine götürülürken kelepçesi çıkartıldığı için kaçtı.
Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek zanlının kelepçesini çıkartan polisi açığa alırken diğer polisler hakkında da soruşturma başlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU 3 GÜNDE YAKALANDI
Polis merkezi ekibinin elinden kaçan zanlının yakalanması için Zeybek’in talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’nde her büronun en iyi adamları alınarak 10 kişilik bir ekip oluşturuldu. Ekip zanlıyı tüm Türkiye’de bütün imkanları kullanarak aramaya başladı. Yapılan çalışmada zanlının Hatay’ın İskenderun ilçesinde olduğu belirlendi. Bunun üzerine Zeybek ekibe İskenderun ilçesini iyi bilen ya da oralı olan polisleri de ekleyerek yola çıktı.
Yapılan çalışmada zanlı İskenderun’da Suriye’ye kaçmaya hazırlanırken yakalandı. Zanlının üzerinde yine ruhsatsız tabanca bulundu. Bu nedenle zanlı önce İskenderun adliyesine çıkartıldı. Burada ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine Adana polisi işlem yapmak için zanlıyı dün akşam Adana’ya getirdi. Emniyette sorguya alınan zanlı bir süre sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Burada basın mensuplarının soruları üzerine şüpheli, "Ben Aleviyim IŞİD’e araç satmam. Benim oto kiralama yerim vardı benim de araçlarımı çaldılar. Ben bu davalardan beraat ettim" dedi.
Polis zanlıya sahte kimlik ve ruhsatsız tabanca taşımaktan işlem yaparken otomobil hırsızlığı ile ilgili diğer illerde başvuru olup olmadığını araştırıyor.
(İHA)