Konya’da, bir benzin istasyonu yanında bulunan bahçede çıkan ot yangını paniğe neden oldu. Benzin istasyonu görevlilerinin sulama hortumlarıyla müdahale ettiği yangın, istasyona sıçramadan söndürüldü.

Yangın, saat 13.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Ün Sokağında bir bahçede çıktı.

Yaşar T'ye ait tek katlı müstakil evin bahçesindeki otlar bilinmeyen bir nedenle tutuştu. Küçük bir yerde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, bitişiğinde bulunan benzin istasyonu ve evler için tehlike oluşturdu. Bunun üzerine istasyon çalışanları itfaiye gelene kadar yükselen alevlere sulama hortumuyla müdahale etti. Alevlerin büyük kısmının istasyona sıçramadan söndürülmesi sonucu olası bir yangın önlenmiş oldu. Ev sahipleri bahçede yer yer yanmaya devam eden otlara kürekle müdahale etti. İtfaiyenin olay yerine gelmesiyle yangın tamamen söndürüldü.

Bahçede önce ufak bir yangının çıktığını ifade eden çevredeki vatandaşlardan Ayberk Işık, “Yangın sonra büyümeye başladı. Alevler ağaçların boyuna geldi. Burada koşuşturmaca başlayınca biz de itfaiyeye haber verdik. Petrolden de yardım geldi. Yangın söndürüldü” diye konuştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.