Fatih'te karakolda şiddet gördüğünü iddia eden şahıs benzin dökerek polis aracını yaktı. Benzin istasyonuna kaçan şahıs, eline geçirdiği iki benzin pompasını ateşe vereceğini söyleyerek tehditleri savurdu. Polis bir anlık dalgınlığından yararlandığı zanlıyı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. Benzin istasyonundaki dehşet anları kameralar tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre, olay, sabah saatlerinde Şehremini Karakolu'nda meydana geldi. Kadir E. isimi şahıs, kuzeni ile kavga ederek karakola geldi ve şikayetçi oldu. Karakoldaki tartışmalar sırasında polisin kendisini darp ettiğini ve küfür ettiğini iddia eden şahıs, çıkışta soluğu benzin istasyonunda aldı. Kimlik bilgilerini bırakarak bir bidon benzin alan zanlı, karakolun önüne geri döndü. Karakol önündeki polis arabasının üzerine benzin döken zanlı, arabayı ateşe verdi. Birden ne olduğunu anlamaya çalışan polis ekipleri ve vatandaşlar, yanan polis arabasını söndürmek için seferber oldu. Olay yerine çağrılan itfaiyenin de yardımlarıyla polis arabasındaki yangın söndürüldü.

Zanlının karakolun yan tarafında benzin bidonu ile beklediğini gören polis, gözaltına almak için hareket geçti. Ancak yanındaki benzin bidonu ve çakmağı göstererek polisi tehdit eden zanlı, karakolda darp edildiğini ve hakarete maruz kaldığını iddia ederek olay yerine savcı gelmesini istedi. Uzun süre polisle tartışan zanlı, daha sonra Millet Caddesi'nden Topkapı istikametine yürümeye başladı. Polislerin ve vatandaşların şaşkın bakışları arasında bir benzin istasyonuna giren zanlı, pompacının bir anlık dalgınlığından yararlanarak iki benzin pompasını ele geçirdi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen zanlıyı ikna etmek için polisin uzun süre çabaları da yeterli olmadı. Yaklaşık yarım saat süren ikna çabalarının ardından bir polis memuru arkasından yaklaşarak zanlının üzerine atladı. Bu sırada diğer polisler de şahsı yere yatırarak etkisizi hale getirdi. Gözaltına alınan zanlı tekrar karakola götürüldü.