Samsun’un Bafra ilçesinde bir iş yerine ait depodan beyaz eşya çaldıkları tespit edilen 4 kişi ile çalıntı eşyaları alan 1 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün akşam 22.00 sıralarında Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan bir iş yerine ait depoda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 UF 362 plakalı bir kamyonete beyaz eşya yüklendiğini gören bir vatandaşın iş yeri sahibini araması üzere olayın hırsızlık olduğu anlaşıldı. İş yeri sahibinin durumu polise bildirmesi üzere harekete geçen Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, söz konusu kamyoneti boş bir şekilde ele geçirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda araç sahibinden kamyoneti emanet alan Çağlayan K. (31), Çağla K. (23), Süleyman Ö. (33) Mustafa A. (31) ve çalıntı malları aldığı tespit edilen ikinci el eşyacısı Lütfi G. (39) polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamada iş yerinde çalışan Süleyman Ö.'nün (33) yedek anahtar yaptırdığı ve bu anahtarla 7 aydır muhtelif zamanlarda depodan beyaz eşya çaldıkları ortaya çıktı.

İşyeri sahibi tarafından yapılan sayımda başta buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinesi olmak üzere 132 parça beyaz eşyanın çalındığı tespit edildi. Polis ilk etapta çalınan 22 adet beyaz eşyayı ele geçirerek iş yeri sahibine teslim etti. Diğer çalıntı malları bulmak için araştırma başlattı. Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.