Beyoğlu Tünel’de toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, Galatasaray’a yürüyerek 28 Şubat Darbesi’ni protesto etti.

28 Şubat Darbesi’ni ve 17 Aralık Operasyonu’nu protesto eden Sivil Dayanışma Platformu ve 28 Şubat Platformu üyeleri, Beyoğlu Tünel Meydanı’nda toplandı. Galatasaray’a yürüyen yaklaşık bin kişilik grup, darbeleri protesto etti. Eyleme katılan kadınların da erkeklerin arkasından yürüdüğü görüldü. Galatasaray Meydanı’na gelen grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Gülnur Sarı, “28 Şubat'ta darbeye zemin hazırlamak için senaryolar yazılmış, aktörler belirlenmiş, oynanan oyunlarla seçilmiş meclis ve siyasal iktidar itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Provokatif eylemler ve gazete manşetleriyle sözde irtica tehdit ve tehlikesinin topluma inandırılması için psikolojik harekat yürütülmüştür. Vesayeti kabul etmeyen seçilmiş iktidarı devirmek için 57’li çetenin tahriki, bir kısım medyanın manşetleri, büyük sermayenin desteği ile tanklar yürütülmüş, cebir şiddet ve tehditlerle meşru iktidar devrilmiştir. Altın tepside kendisine iktidar sunulduğunu ifade eden 28 Şubat darbe yönetimi hukuku çiğnemiş, hak ve özgürlükleri ayaklar altında almıştır” dedi.

Emekli Cumhuriyet Savcısı Reşat Petek ise yürüyüşe destek veren sivil toplum kuruluşu üyelerine seslenerek, “Milli iradeden yana tavrını kararlılıkla ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri. Hepiniz hoş geldiniz. Bu dik duruşunuzla milli iradeye sahip çıkma iradesi gösterdiğiniz için hepinize 28 Şubat Platformu adına şükranlarımı sunuyorum. Gücünü haktan ve halktan almayan, derin devlet eliyle hak ve özgürlüklerimizin nasıl çiğnendiğini bir kez daha hatırlayarak genç kuşaklara da hatırlatarak bu post-modern darbeyi lanetliyor ve bir daha asla diyoruz” ifadelerini kullandı.