Beyoğlu’nda 3 katlı ahşap bir bina çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, park halindeki araçlar ve dar sokaklar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekti.

Edinilen bilgiye göre, Kasımpaşa Akbaba Yokuşu’nda saat 20.30 sıralarında, 3 katlı ahşap bir binada yangın çıktı. Olay yerine çok itfaiye ekibi sevk edilirken, itfaiye araçları sokağın dar olması ve park edilen araçlar nedeniyle sokağa giremedi. Araçlar tek tek çekilirken, itfaiye farklı noktalardan binanın olduğu yere giriş yaptı.

VATANDAŞLAR İTFAİYEYE HORTUM UZATTI

Alevler kısa sürede yükselirken, vatandaşlar da itfaiye ekiplerine hortumları uzatmak için seferber oldu. Bu sırada elinde ‘Yasin Suresi’ bulunan bir kadın, dua etmeye başladı. Yangın mahalline yangın olan kadın polis tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bazı vatandaşlar itfaiye erlerine tepki gösterirken bazıları da, “İtfaiye haklı. Sokaklar dar. Yine iyi müdahale ettiler” dedi. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri ise çatı kısmından müdahale ederken, hortumla birlikte kayarak düştü. İtfaiye eri yanında bulunan diğer iki arkadaşı tarafından çıkarıldı.

Uzun süre devam eden yangına, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve diğer ilçelerden takviye edilen itfaiye ekibi müdahale etti. Yangın uzun süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yangından birbirine bitişik olan 2 bina etkilenirken, 3 katlı ahşap bina ise kullanılamaz hale geldi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.