Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm dolayısıyla restorasyona alınan metruk bir binada kısmi çökme meydana geldi. Binada kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, yoldan geçen bir vatandaş hafif şekilde yaralandı.

Olay, Tarlabaşı Bulvarı Keresteki Recep Sokak üzerinde yer alan metruk bir binada saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, kentsel dönüşüm dolayısıyla yapılan restorasyon çalışmaları sırasında binada kısmi çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çökme sırasında yoldan geçen Aygün Küçük adlı bir vatandaş binadan kopan bir moloz parçasının kendisine isabet etmesiyle hafif şekilde yaralandı. Yaralıya ilk müdahaleyi olay yerindeki sağlık ekipleri yaptı. Olay anını anlatan Aygün, "Bir anda ortalık toz duman oldu, patlama oldu zannettim. Buradan geçiyordum birden taşlar üzerimize düştü. Kendimi korumak için arabanın altına yattım" dedi.

Çöken binanın altında arama çalışması yapan itfaiye ekipleri, göçüğün altında kimsenin bulunmadığının tespit edilmesi üzerine arama çalışmalarını sonlandırdı. Olay sırasında binada kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Polis ve itfaiye ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.