PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıldönümünde Beyoğlu’nda yasa dışı gösteri düzenlendi. Örnektepe Mahallesi’nde gösteri yapan grup, 4 tane bankanın bankamatiğini ateşe verdi. Polise taşla karşılık veren göstericiler, havai fişek de kullandı.

Abdullah Öcalan’ın yakalanışının yıldönümünde Beyoğlu, yasadışı gösterilere sahne oldu. İlk olay saat 18.30 sıralarında Dolapdere Caddesi üzerinde Bilgi Üniversitesi yanında meydana geldi. Maskeli bir grup, park halinde bulunan bir midibüse molotof kokteyli attıktan sonra kayıplara karıştı.

Diğer olay ise saat 21.00 sıralarında Örnektepe Mahallesi Etibank Caddesi üzerinde yaşandı. Cadde üzerinde yasadışı gösteri yapıldı. Cadde üzerindeki bankamatiklere molotof kokteyli atarak ateşe veren gruba, polis kısa süre sonra müdahale etti. Polis göstericileri biber gazı atarak dağıtmaya çalışırken, grup polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Çevik kuvvet ekiplerinin yaptığı müdahaleden sonra grup ara sokaklara kaçtı. Yanan bankamatikler ise itfaiye erleri tarafından söndürüldü.

Polisin güvenlik önlemleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken, her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.