Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 12 gündür elektrik verilmemesine tepki gösteren ilçe esnafı, kepenk kapatarak Hükümet Konağı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Beytüşşebap’ta 12 gündür yaşanan elektrik sıkıntısı tepkilere neden oldu. İlçe esnafı sabah saatlerinde kepenklerini indirerek Hükümet Konağı’na pankartlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe ilçede bulunan bütün esnaf katılırken, elektrik kesintilerinin giderilmemesi nedeniyle yetkililerin istifa etmesi istendi. Hükümet Konağı’nda esnaf adına basın açıklamasını okuyan Şafak Üçkardeşler, iki yıldan bu yana Beytüşşebap’ın bütün hizmetlerden mahrum kaldığını ileri sürdü. Üçkardeşler, “Beytüşşebap karayoluna bağlı köprü ve yol yaklaşık bir yıl yapılamadı. Beytüşşebap ilçe olmasına rağmen karayolu ulaşıma kapalı oldu. Kış ayında 20 gün ilçe merkezi elektriksiz kaldı. Ve bugün de ilçe merkezi elektriksiz durumda. Geliri hiçbir şekilde olmayan esnafımızın gıdaları heba olup çok büyük zararlar görmüşlerdir. Halkın bu sorunlardan dolayı hiçbir zaman devletin temsilcisi hazır bulunmamış ve halkla muhatap olmamıştır. Biz sesimizi buradan duyurarak devlet yetkililerini istifaya çağırıyoruz” dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protestoda esnaf, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Dicle Dağıtım Anonim Şirketi Şırnak İl Müdürü Selahattin Yıldırım ise yaptığı açıklamada, 15 gün önce Beytüşşebap ilçesine elektrik enerjisi sağlayan ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’ne ait indirici merkezinin arıza sonucu yandığını bu nedenle Beytüşşebap'ta elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi. Bu süre içerisinde ilçenin elektrik ihtiyacının Hilal beldesindeki indirici ile karşılanmaya çalışıldığını anlatan Yıldırım, “Ancak 2 gün önce bu indirici merkezi de yanmıştır. İlçenin elektriksiz kalmaması için Şırnak'taki trafo merkezinden ilçeye elektrik kısmen verilebilmektedir. Gaziantep'ten bir indirici merkezi bulduk, bunu monte edeceğiz" diye konuştu.

Trafonun montajının uzun süreceğini belirten Yıldırım, "İlçeye elektrik 10 gün içinde verilecek. Zaman zaman Silopi'den elektrik sağlanıyor. Ancak bu verilen elektrik yetersiz kalıyor. Gelecek trafonun montajı en kısa sürede tamamlanarak ilçeye tekrardan elektrik verilmeye başlanacak” şeklinde konuştu.