Adana İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı araştırmada hasat zamamındaki kazaların çoğuna biçerdöver ve traktörlerin sebep olduğunu tespit etti.

Adana İli Jandarma Komutanlığı trafik terörünün önüne geçilmesi amacıyla hasat mevsiminde meydana gelen kazalar ile ilgili incelemelerde bulundu. Jandarma Komutanlığı, yaptığı incelemeler sonucunda tarlalardan ürün toplaması ve taşıması yapan biçerdöver ve traktör sürücülerinin karıştığı kazaların çoğunlukta olduğunu ve meydana gelen bu kazalarda can kaybı, yaralanma, sakat kalma ve ekonomik zarara neden olduğu yönünde tespitler yapıldığını açıkladı.

Bu kapsamda, Adana İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 15 İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli toplam 63 personelin hizmet verdiği 27 Jandarma Trafik Timi ile 2013 yılı ilk altı aylık döneminde özellikle tarımsal alanlarda kullanılan araçların sürücülerine yönelik olarak ‘Denetim ve Eğitim Faaliyetleri’ icra edilerek, 2 bin 897 traktör, 627 biçerdöver, bin 471 minibüs, bin 625 kamyon, 4 bin 067 otomobil, bin 183 otobüs, bin 269 kamyonet sürücüsü ile 10 bin 727 yaya ve öğrenci olmak üzere toplam 23 bin 872 kişiyi trafik kuralları hakkında bilgilendirdi.

Hasat döneminde trafik kontrol ve denetimlerini arttırdıklarını açıklayan Adana İl Jandarma Komutanlığı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada sürücü ve yayaların doğru trafik davranışlarına özendirilmesi maksadıyla eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.