Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, Nisan ayıında meydana gelen asayiş olayları ve yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, asayiş operasyonlarında bin 409 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde Bilecik’te 32, diğer illerden değişik suçlardan aranan 30 şüpheli olmak üzere toplam 62 kişi yakalandı. KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bozüyük ilçesinde sokak satıcılarına yönelik 3 ayrı adreste 36 personel ve Narkotik dedektör köpeği marifetiyle yapılan eş zamanlı operasyonda toplam 322,11 gram kubar esrar ele geçirildi, toplam 40 şahıs hakkında işlem yapıladı, 5 şahıs gözaltına alındı, 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Yeni KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde yapılan uygulamalar ve kontroller esnasında bir araçta toplam 230 şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirildi, sürücüsü V.E.Ş. (27) hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bozüyük ilçesinde adli olaylarda 1 adet bıçak, Gölpazarı ilçesinde adli olaylarda 2 adet av tüfeği, Söğüt ilçesindeki adli olaylarda 2 adet araç plakası, 1 adet bıçak, 2 adet balta ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edildi

Bilecik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda ise, 347 gram kubar esrar, 634 adet haşhaş bitkisi, Bozüyük ilçesinde de 1 adet sahte 200 TL lik banknot ele geçirildi.

PARA CEZALARI

Kabahat ve nevi suçlarla ilgili olarak da toplam 42 kişiye 4 bin 214 TL para cezası verildi. Ayrıca; Bozüyük ilçesinde 4733 Sayılı Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilatı ve Görevleri Hakkındaki Kanunu'na muhalefetten 1 kişiye 9 bin 132 TL, Gölpazarı ilçesinde 4207 Sayılı Kanuna Muhalefetten 1 kişiye bin 223 TL idari para cezası uygulandı. Trafik denetimlerinde ise toplam 4 bin 847 sürücüye 991 bin 49 TL cezai işlem uygulandı.