Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Bilişim Suçları ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 17 şüpheliden 11’i gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, bilişim suçları ile mücadele kapsamında, haksız ekonomik çıkar sağlayan, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanarak, nitelikli dolandırıcılık yapan ve bilişim sistemlerini kullanarak hırsızlık yapan suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa, İstanbul, Ankara ve Mersin’de eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında, 17 şüpheli şahıstan 11’i gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden, 5’i serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise emniyetteki ifadelerinin ardından muayenelerinin yapılması için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüler. Yapılan muayenenin ardından gözaltına alınan 6 şüpheli, daha sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.

Ayrıca Emniyet yetkililerinin yapmış olduğu incelemelerin ardından, gözaltına alınan şüphelilerin 444 numaralı hatlardan kendilerini bankacı olarak tanıtıp, vatandaşların hesabından başka hesaba 60 günde 100 bin TL aktarıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.