Samsun'da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan ihbarla ortaya çıkan ve emekli bir öğretmenin evinden tahmini 300-400 bin lira para çalınıp, asansörde de yaklaşık 10 lirasının gasp edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi'nde yaklaşık 2 ay önce meydana geldi. Yalnız yaşayan 75 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet S.S.'yi oturduğu evin asansöründe sıkıştıran kimliği belirsiz şahıslar, üzerindeki yaklaşık 10 bin lira parayı gasp ettiler. Emekli öğretmen olayı polise haber vermezken, aynı şahıslar daha sonra da camide namaz kılmak için abdest alan Mehmet S.S.'nin ceketinin cebinden yaklaşık 100 lira para ile evinin anahtarını çaldılar. Daha sonra Mehmet S.S.'nin evine giden hırsızlar, kapıyı anahtarla açıp evde bulunan 300 ila 400 bin lira arasındaki parayı çaldılar. Mehmet S.S., bu durumu da polise bildirmedi. Ancak BİMER ile Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar hırsızlık olayını ortaya çıkardı. BİMER'e yapılan ihbarda, hırsızların isimleri de bildirildi. Polisin kendisine başvurduğu Mehmet S.S., asansörde parasının gasp edildiğini, evinde bulunan 300 ila 400 bin lira paranın da çalındığını söyledi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, olayla ilgili E.D. (27), İ.T. (21), A.A. (19), E.E. (22) ve M.O.T.'yi (18) Samsun'da, Y.F.'yi (27) ise Sinop'ta otel odasında dostu olan bir kadınla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Sinop'ta gözaltına alınan Y.F.'nin üzerinden çalıntı 4 bin 750 lira para çıktı. A.A. ile M.O.T.'nin suçlarını itiraf ettikleri, diğer şüphelilerin ise suçlamayı kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerden M.O.T.'nin daha önceki yıllarda tüpçüde çalıştığı ve mağdurun evine tüpgaz takmaya gittiğinden evi bildiği ileri sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerin çalıntı paralar ile araç alım-satımı yaptıkları, borçlarını ödedikleri ve alem yapıp kızlarla yedikleri iddia edildi. Polisteki sorguları tamamlanan 6 kişi, bugün sabah saatlerinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Hırsızlık zanlıları, adliye önünde basın mensuplarına saldırmak istediler.