Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2013 yılı başından bu yana yapılan operasyonlarda 427 bin 457 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini açıkladı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Tugay Kavşağı mevkiinde durdurulan bir hususi otoda yapılan aramada, değişik markalarda toplam 8 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği açıklandı.

Olayla ilgili olarak yakalanan E.G. ve A.G. isimli şahısların tamamlanan işlemlerin ardından Emniyet Müdürlüğü'nden salıverildikleri belirtildi. Ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Muş-Bingöl karayolu üzeri Ekinyolu köyü mevkiinde durdurulan bir kamyonda yapılan aramada, değişik markalarda toplam 214 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği, olayla ilgili olarak yakalanan S.T. isimli şahsın 20 Ekim'de sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan olaylarla birlikte 2013 yılında meydana gelen 41 ayrı kaçakçılık olayında 57 şahıs hakkında işlem yapıldığı, 4 şahsın ise tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, “Yıl içinde meydana gelen olaylarda, 427 bin 457 paket gümrük kaçağı sigara, 700 adet puro, 6 bin 401 adet kaçak emtia, 161 kilogram kaçak çay, 40 bin adet makaron (Filtreli sigara kağıdı), 71 kilogram kıyılmış tütün ele geçirilmiştir. Sigara kaçakçılığının, vergi kaybı, kayıt dışı ekonomi, toplum sağlığının bozulması, sosyal güvenlik harcamalarının artması ve en önemlisi ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütü ve suç organizasyonlarının finansına kaynak teşkil etmesi riskleri bakımından kaçakçılık suçları ile etkin mücadelemiz devam edecektir” denildi.