Bingöl’ün Genç ilçesi çamlık alanda çıkıp kısa zamanda geniş alana yayılan orman yangını vatandaşlarında yoğun gayretleri sonucunda söndürüldü.

Alınan bilgiye göre yangın, öğle saatlerinde Genç ilçesi Kültür Mahallesi eski devlet hastanesi mevkiinde bulunan çamlık alanda çıktı. Çıkış sebebi henüz öğrenilemeyen orman yangını, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Genç ve Bingöl Belediyelerine ait itfaiye araçlarının yanı sıra Bingöl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme araçları alevlere müdahale etmeye çalıştı. Orman yangın yollarının yetersiz oluşunda dolayı iş makinelerinin yeterince müdahale edememesi üzerine belediye hoparlörlerinden vatandaşlara yangın söndürme çalışmalarına katılmaları konusunda duyuru yapıldı. Yapılan duyurunun ardından yüzlerce vatandaş yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Vatandaşlar taşıma su ve buldukları araç ve gereçlerle yangına müdahale etmeye çalıştı. 10 hektara yayılan yangın yaklaşık 2 saat içerisinde söndürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI DUMANDAN ETKİLENEREK HASTANEYE KALDIRILDI

İtfaiye ekipleriyle birlikte yangın söndürme çalışmalarına katılan Genç Belediye Başkanı Abdurrahman Ariç ve belediye personeli Mehmet Söyler, dumandan zehirlenerek Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada müşahede altına alınan Başkan Ariç, ve belediye personeli Söyler’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hastanede tedavisine devam edilen Başkan Ariç, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çamlığa çıkan yolların yetersiz olduğundan dolayı yangının kısa sürede büyük bir alana yayıldığını ifade etti. Çamlığa çıkan yolların çoğaltılması için Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile yakın zamanda görüşeceklerini kaydederek, “İlçemizde yangın meydana gelir gelmez itfaiye ekiplerimizin yanı sıra diğer araç ve gereçlerimiz ile birlikte kısa sürede müdahale etmeye çalıştık. Ormanlık alanda orman yangını söndürme yollarının yetersiz oluşundan dolayı iş makineleri müdahalede yetersiz kaldı. Bizlerde belediye ilan hoparlöründen vatandaşlarımıza yangın söndürme konusunda duyurularımızı yaptık. Yüzlerce vatandaşımızın yangın söndürme çalışmalarına katılmasıyla birlikte vatandaş ve ekipler elbirliği yaparak yangını kısa sürede söndürmeyi başardı” dedi.

Yangına müdahale çalışmalarında geç kalındığı iddiaları üzerine bir açıklama yapan Bingöl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, olay yerine kısa süre içerisinde gelerek, yangını kontrol altına aldıklarını belirtti. Kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.