Siirt’te baraj suyu kapaklarının taşması sorucu, bölgede piknik yapan 12 kişi sulara kapıldı.
6 kişi kurtarılırken, gece saatlerinde yapılan aramada da 1 kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. Halen kayıp olduğu belirtilen 5 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

YARALILARIN DURUMU İYİ
Tillo İlçesi’nin 5 kilometre doğusunda yer alan ve Limak Grubu’nun yaptığı Alkumru Baraj gölünde biriken sular bugün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda sağ olarak kurtarılan Sabriye Tente, Emine Kunduracı, Emre Yunus Öztaş, Leyla Tente, Doğan Güleç, Eren Algun Siirt devlet Hastanesine kaldırıldı.
Eren Algun taburcu edilirken, diğer yaralılarda müşahede altına alındı
Akşam geç saatlerinde ise Botan çayı köprüsü yakınlarında 1 kız çocuğunun cesedine ulaşıldığı belirtildi. 5 yaşında olduğu tespit edilen kız çocuğunun cenazesi hastane morguna alındı.

HASTANE ÖNÜ TIKLIM TIKLIM
Olayı duyan Siirt Vali vekili Mustafa Pala ve Siirt belediye Başkanı Tuncer Bakırhan Siirt Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı. Bu arada hastane önünde toplanan kayıp yakınları yetkililerden gelecek müjdeli haber bekledi.

KRİZ MASASI KURULDU
Açıklama yapan Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, olay sonrası bölgeye çok sayıda kurtarma ekibinin sevk edildiğini bildirerek, “"Yaklaşık saat 18.00’da baraj gölünde biriken sular kapaklardan taşmış. Yasak olan bölgede piknikçiler varmış. Şuan bize intikal eden bilgilere göre 6 kişi hastaneye sağ olarak getirildi. Durumları da iyidir. Kaybolan 6 kişinin bulunması için de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kimsenin paniğe kapılmaması gerekir. Kaybolan 6 vatandaşın bulunması amacıyla başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Siirt Devlet Hastanesinde kriz masası oluşturuldu. Vatandaşların 223 43 45 No’lu telefondan sağlıklı bilgi alabilecekler.”dedi.
(İHA)