Konya’da bir inşaat firması tarafından yapılan ve ardından da çektikleri kredileri ödemedikleri gerekçesiyle haciz gelen her bir daireyi 2 veya 3 kişiye birden satan şebeke polis tarafından çökertildi. 15 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, şebekenin teslim etmediği evler için aldığı senetleri de işleme koyarak insanları dolandırdığı iddia ediliyor.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliğine bağlı ekipler, bir şirketin yaptırdığı işler karşılığında esnaf ve ev almak için para yatıran vatandaşların dolandırıldığı bilgisi üzerine çalışma yaptı. Mali Şubenin yaptığı 6 aylık çalışmada inşaat firması kuran şahıslardan Abdullah K’nin Ankara’dan, İbrahim B’nin ise Konya’dan şebekeyi yönettiği ortaya çıktı. Polis çalışmasında 15 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin kurdukları inşaat firması üzerinden krediyle 2 bina yaptıkları, bu binalardaki daireleri vatandaşlara uygun şekilde ev veriyoruz diyerek 2 ve 3’er kişiye birden satarak 5 milyon liralık haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü. Şüphelilerin 2 ve 3 kişiye aynı anda sattıkları evlerin aslında bankadan alınan kredilerden dolayı hacizli olduğu da ortaya çıktı.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Konya polisi, Konya merkezli Ankara, İzmir ve Kocaeli’de bugün sabah eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda örgüt liderleri Abdullah K. Ankara’da, İbrahim B’de Konya’da yakalandı. Operasyon kapsamında Konya’dan 8, Ankara’dan 5, İzmir ve Kocaeli’den ise 1’er kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 şüpheli Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

SENETLE MİLYONLUK VURGUN

Dolandırıcılık şebekesinin ev almaya gelenler için hazırladığı şirket satış sözleşmesinde peşinat aldığı ve kalan para için senet imzalattığı belirlendi. İnşaat devam ederken ev alma hayali kuran vatandaşların taksit taksit parasını ödediği, ödenen senetlerini çeşitli bahanelerle vermeyen örgüt üyelerinin daha sonra bu senetleri tekrar tahsil ettiği ortaya çıktı. Aralarında asker, memur ve işçilerin bulunduğu 50’ye yakın kişi dolandırdıkları iddiasıyla polise başvururken, bu sayının daha da artması bekleniyor. Şebekenin 50’ye yakın kişiden 5 milyon civarında vurgun yaptığı iddialar arasında yer alıyor.

İŞÇİLER PARASINI ALAMAYINCA KAPI VE PENCERELERİ KIRMIŞTI

Konya polisinin takibi sırasında, dolandırıcılık yapan firmanın inşaatlarında çalışan işçiler paralarını alamayınca eylem yapmıştı. Paramızı alamıyorsak yaptığımız gibi yıkarız diyen işçiler, kapıları ve camları kırıp binaya zarar vermişlerdi.