Yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanma noktasına gelen Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda,araç sürücülerinin imdadına Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri yetişti.
Bugün sabah saatlerinde başlayan ve Kütahya ile çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda aralıklarla trafiğin durmasına neden oldu. Yetkililerin herhangi bir olumsuz duruma karşı aralıklarla araç trafiğini kestiği ve çoğunlukla trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yolda araç sürücülerinin imdadına AFAD ve AKUT ekipleri yetişti. Kızılay’ın da destek verdiği yardım çalışmalarında AKUT’un ihtiyaç duyan araç içerisindeki kişilere yiyecek, sıcak içecek, süt, battaniye, çocuk bezi, ıslak mendil, tuvalet kağıdı ve 5 litrelik bidonlar halinde hazırlanmış yakıt dağıttıkları belirtildi. AFAD ekiplerinin de Kızılay ile birlikte sürücüler için kumanya hazırladıkları ve ihtiyaç duyan sürücülere ulaştırdıkları belirtildi. Yardım çalışmaları ile ilgili bilgiler veren AKUT Afyonkarahisar Sorumlusu Mehmet Uğurluoğlu, 5 kişilik gönüllü AKUT ekibinin kilometrelerce uzayan araç kuyruğundaki 100’e yakın sürücüye ulaştıklarını ve sürücülerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. AFAD yetkililerinden edinilen bilgilerde ise sıkıntılı bir durumun olmadığı ve herhangi bir olumsuz duruma karşı trafiğin kontrollü bir şekilde sağlanmaya çalışıldığı kaydedildi. Diğer yandan bazı sürücülerin ise kapanan yolda dinlenme tesislerine sığındıklarını ve yolun açılmasını burada bekledikleri öğrenildi.
Öte yandan, karayolundaki araç kuyruğunun Kütahya’nın Altıntaş ilçesi yakınlarından başladığı ve kent merkezine kadar devam ettiği öğrenildi.
(İHA)