Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında köy konağı ile birlikte 29 ev kül oldu.
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Çukuröz köyünde akşam saat 20.00 sularında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın köydeki diğer evlere sıçradı. Yangının büyümesi üzerine köylüler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdi.
İhbar üzerine köye Çorum, Çankırı, Kastamonu ve ilçelerinden çok sayıda itfaiye aracı ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz yönlendirildi. Yangına ilk müdaheleyi köylüler ve çevre köylerde bulunan vatandaşlar yaptı.
Bazı vatandaşlar ellerinde taşıdıkları kovalarla, bazı vatandaşlar da su tankerleri ile yangına müdahale etti. İş makineleri ile yanan evler yıkılırken, bazı köylüler alevler arasında kalan eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarı çıkartmaya çalıştı. Bazı köylüler ise evlerinin yanmasını gözyaşlarıyla izledi. Yaklaşık 7 saat sonra alevler kısmen kontrol altına alınırken, yangına müdahale çalışmaları devam ediyor.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
Olayın duyulması üzerine Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya ve AFAD ekipleri de köye gelerek incelemelerde bulundu.
Bayat Kaymakamı İdris Akça yaptığı açıklamada, “Yangın akşam saat 20.00 sularında çıktı. Şu anda 29 ev yandı. Allah’a şükür herhangi bir can kaybımız yok. Sahada 11 tane itfaiye aracı, 43 personelimiz var. AFAD ekiplerimizde bulunuyor.” Dedi.

KIZILAY BÖLGEYE ÇADIR VE YİYECEK GÖNDERİYOR
Öte yandan Çukuröz köyündeki yangın olayının ardından Türk Kızılayı da harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Kızılay tarafından köylülerin ihtiyacını gidermek amacıyla bölgeye 30 çadır ve sıcak yemeğin bulunduğu bir TIR’ın Çorum’a yola çıktığı öğrenildi. Kızılay TIR’ının sabah saatlerinde bölgeye ulaşacağı tahmin ediliyor.
(İHA)