Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yapan bir öğretmenin saldırıya uğraması nedeniyle kalem bırakma eylemi yapıldı.

Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Doğan’a yapılan saldırıyı kınamak amacıyla olayın yaşandığı okulun önünde bir araya gelen öğretmenler adına açıklama yapan Yüksek Ozan, yapılan fiziki saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi. Meslektaşları Murat Doğan’ın, okul bahçesinde beden eğitimi dersini işlediği sırada okula zarar vermek isteyen ve öğrencilere karışıp dersin işlenmesini engelleye çalışan bir grubu okulun dışına çıkarmaya çalıştığı sırada saldırıya uğrayarak yaralandığını belirten Ozan, “Okullarımızın etrafında her an öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize zarar verecek kişiler, her türden bağımlılık yapan maddeleri, her türden uyuşturucu maddeleri kullanan ve satan kişiler bulunmaktadır. Okullarımızda ve okul çevrelerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasını istiyoruz. Dün meslektaşımıza yapılan saldırıyı her birimiz şahsımıza yapılmış olarak görüyoruz ve nefretle kınıyoruz. Bu nedenle bugünlük kalem bırakma eyleminde bulunuyoruz. Bundan sonra bu tür hoş olmayan olayların yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

Öğrenci velilerinden Cesim Sarı ise, okul ve okul çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını gerekçe göstererek çocuğunu 1 gün okula göndermeyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Velilerden Behçet Özmaltaş da okul ve okul çevrelerinde gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini söyleyerek, çocuğunu 1 gün okula göndermeyip duruma tepki göstereceğini belirtti.

Yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Kurdi-Der, Özgür Eğitim-Sen de destek verdi.